SL osudila jučerašnje hapšenje bivšeg policajca: Cilj izazivanje krize kako bi Kurti izbegao formiranje ZSO

Srpska lista osudila je jučerašnje hapšenje bivšeg pripadnika Kosovske policije M. J. iz Leposavića – na Jarinju, zatraživši odgovornost nadležnih u Prištini. Tvrde da je on već zadržavan na ovom prelazu, premda nije privođen. To što je u međuvremenu pušten, kao što je i njegov advokat u ranijoj izjavi za KoSSev kazao, i Srpska lista sada potvrđuje da se radilo o pogrešnoj osobi.

M. J. uhapšen je sinoć na Jarinju na osnovu optužnice Osnovnog suda u Mitrovici. Međutim, njega je kosovsko pravosuđe danas pustilo iz pritvora.

„Ovo nije prvi put da se gospodin J. greškom zadržava na prelazu, ali je po prvi put on priveden, iako je policajcima na prelazu bilo jasno da se radi o pogrešnoj osobi nakon uvida u lična dokumenta“, navela je Srpska lista.

Hapšenje se podveli pod širenje „antisrpske retorike“, prema kojoj je svaki Srbin koji se „protivi planovima režima u Prištini – kriminalac“.

Prst su uperili u kosovskog premijera, uz tvrdnju da je hapšenje imalo za cilj da izazove reakcije Srba na Severu i novu krizu, kako bi navodno izbegao formiranje Zajednice srpskih opština.

Štaviše, najavili su mogućnost novih kriznih situacija, povezujući Aljbina Kurtija kao odgovornog za nove nestabilnosti sa njima

I dok od Kosovske policije i pravosudnih organa zahtevaju da se posvete pronalaženju i sankcionisanju odgovornih za ono što nazivaju napadima na Srbe, od međunarodne zajednice zahtevaju da osudi „nameru Aljbina Kurtija da ugrozi mir na ovim prostorima zarad svojih političkih ciljeva“.

Opširnije o ovom hapšenju pročitajte ovde:

Iz pritvora pušten muškarac koji je juče uhapšen na Jarinju

Kancelarija za KiM: Na Jarinju uhapšen bivši pripadnik Kosovske policije, montirano i političko hapšenje

KP: Na Jarinju uhapšen muškarac za kojim se tragalo; Mediji: Bivši policajac iz LeposavićaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.