SL: Ivanović i Radoičić žrtve kosovske nepravde i montiranih procesa

Srpska lista
Foto: Srpska lista, Fejsbuk

Ono što povezuje Olivera Ivanovića i Milana Radoičića je to što su i jedan i drugi žrtve kosovske nepravde i montiranih procesa sa ciljem diskreditacije i slamanja otpora srpskog naroda od nasrtaja iz Prištine, reagovala je Srpska lista na trogodišnjicu ubistva Ivanovića, ali i nakon intervjua Rade Trajković za N1 koji je imao odjeka u javnosti.

Na današnji dan pre tri godine ubijen je političar sa Severa Kosova, Oliver Ivanović.

Srpska lista u svojoj reakciji podseća da se još uvek ne zna ko su ubice i nalogodavci.

Ujedno ocenjuju i da već tri godine traje „uporno nastojanje Prištine da ovaj zločin iskoristi za političku, a svojevremeno i fizičku eliminaciju potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića čija je“, kako dodaju iz Srpske liste, „jedina krivica u tome što je bio i ostao prvi u odbrani severa Kosova i Metohije“.

Ocenjuju i da ovim nastojanjima Prištine „podršku daju i njihovi sateliti među opozicionim političarima u Beogradu koji se ne mire sa činjenicom da ih je srpski narod na Kosmetu odbacio kao svoje predstavnike“.

Posebno su istakli Radu Tajković koja je u najnovijem intervjuu za N1, između ostalog, izjavila da će napredak u pocesu protiv osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića biti postignut kada sudu u Prištini budu isporučeni Zvonko Veselinović, Milan Radoičić i Željko Bojić.

Za Trajković poručuju da „po narudžbini iznosi baljezgarije i laži“.

Podsećaju da je protiv nje potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, podneo tužbu zbog navodne povrede ugleda i časti, a upravo zbog toga što je Trajković javno iznela sumnju da je Radoičić umešan u Ivanovićevo ubistvo i da je vođa mafije na Severu Kosova.

„Ista ona Rada koja je o Oliveru dok je bio u zatvoru, a i pre toga govorila najgore stvari, koju je sam Oliver, po rečima njegovih prijatelja, ignorisao i prezirao, danas deli moralne lekcije i lije krokodilske suze, ista ona koja je poznata kao otimač od srpske sirotinje u okolini Gračanice i ista ona koja se pored Bernara Kušnera cerekala na pomen zločina nad Srbima“, dodaju iz Srpske liste.

Vraćajući se na slučaj protiv osumnjičenih za umešanost u ubistvo Ivanovića koji se vodi pred prištinskim sudom, navode da tužilaštvo nema dokaze, da raspolaže „izmišljenim“ podacima, da je optužnica „manjkava i šuplja“, a da je za to vreme više optuženih Srba i dalje u neosnovanom pritvoru.

Pozvali su međunarodne predstavnike da na zahtev srpskog tužilaštva učine dostupnim aero snimke, mesta izvršenja ubistva Ivanovića, kao i snimke sa „određenih aerodroma“ čime bi se, dodaju, jasno došlo do traga ubicama i nalogodavcima.

Neispunjvanje zahteva tužilaštva, kako dodaju, dovodi ih u poziciju da sumnjaju u „iskrenu nameru da se ovaj zločin reši“.

Podsetili su da će i na ovim, kao i na prethodnim parlamentarnim izborima sadašnji predstavnici stranke Olivera Ivanovića – GI SDP, biti deo zajedničke liste na kojoj se nalaze i poslanici Srpske liste.

„Pitanje odbrane interesa srpskog naroda je ispred svih drugih pitanja“, zaključili su.

Političarka sa Kosova, Rada Trajković, poručila je u današnjem tridesetominutnom intervjuu za N1 da proces u vezi sa ubistvom Ivanovića zarobljen drži Beograd i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić. Ocenila je da će napredak u pocesu protiv osumnjičenih za ubistvo Ivanovića biti postignut kada sudu u Prištini budu isporučeni Zvonko Veselinović, Milan Radoičić i Željko Bojić a opoziciju pozvala da osim što će danas da zapali sveću, da insistira od predsednika Srbije da to i učini.

Pročitajte još:

Trajković o Oliveru: „Ova vlast i ono što Vučić radi pašće najpre na Kosovu“

Ksenija Božović: „Šta je urađeno, ništa, da li ćete nešto uraditi, sumnjamo“

Oliver Ivanović, hronologija događaja na trogodišnjicu ubistva

„Mitrovica nikada neće biti slobodan grad dok ne saznamo ko je ubio Olivera Ivanovića“

Comments

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.