Skoro 270,000 evra u fabričkim šupljinama auta na Preševu

FOTO: Carina Srbije/zaplenjen novac
FOTO: Carina Srbije/zaplenjen novac

Zajedničkim radom carinika i službenika MUP 28. novembra 2022. godine je na graničnom prelazu Preševo sprečen pokušaj krijumčarenja gotovo 270.000 evra, koje je jedan putnik sakrio u fabričke šupljine poda, prostor za akumulator i ispod zadnjeg sedišta automobila stranih registarskih oznaka.

Prekršaj je otkriven kada je, kako je saopštila Carina Srbije, na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao “WW Touareg“ strane registracije, kojim su ka Makedoniji putovala dvojica stranih državljana.

FOTO: Carina Srbije/zaplenjen novac

Bez obzira što su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje i da sa sobom nose dozvoljene iznose novca, automobil je izdvojen za detaljan pregled.

Tom prilikom je najpre u fabričkoj šupljini poda, ispred suvozačkog sedišta, pronađena kesa sa svežnjevima deviza.

Potom su još tri kese sa sakrivenim novcem pronađene i u prostoru za akumulator, da bi na kraju deo sakrivenog novca u različitim apoenima bio pronađen i u tapacirungu ispod klupe zadnjeg sedišta.

Prebrojavanjem je utvrđeno da se radi o ukupno 268.000 krijumčarenih evra.

Otkriveni novac su zajedno sa 37-godišnjim vozačem i automobilom, čija je vrednost procenjena na oko 70.000 evra, preuzeli u dalju nadležnost policija i tužilaštvo.

MUP Srbije saopštava da su u pitanju ukrajinski i mađarski državljani.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.