Silvana Arsović puštena iz pritvora: Na putu je do kancelarija SDP

Logo SDP

Kako je za KoSSev potvrdila predsednica GI SDP Ksenija Božović iz razgovora sa advokatom Silvane Arsović saznala je da je Arsović puštena iz pritvora i da je trenutno na putu za Kosovsku Mitrovicu.

O daljim merama nema informacija.

Silvana Arsović, dugogodišnja sekretarica i saradnica Olivera Ivanovića, osumnjičena je, kako su juče javili iz njene stranke, za „pomaganje u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo“ u slučaju Olivera Ivanovića.

Istražne jedinice Kosovske policije, juče su, oko 11 sati, sprovele Silvanu Arsović na saslušanje u Prištinu, posle čega joj je određeno zadržavanje. Pred tužioca je trebalo da bude izvedena danas.

Predsednica SDP-a, Ksenija Božović tada je rekla da je Silvana bila ispitivana po treći put u vezi sa nadzornim kamerama na zgradi sedišta GI SDP.

U centru severnog dela Kosovske Mitrovice, oko 14 časova, spontano se okupilo dvadesetak žena u znak solidarnosti prema nekadašnjoj sekretarici Olivera Ivanovića Silvani Arsović, preneo je Radio Kontakt plus.

„Mi smatramo da je hapšenje Silvane, prosto ne mogu da tvrdim da je nepotrebno, ali da je njeno prisustvo Sudu moglo da se obezbedi na neki drugačiji način, jer postoje tzv. alternativne mere koje bi bile sasvim dovoljne da se Silvana uvek odazove sudu i da dostavi sve informacije oko toga, zbog čega su je priveli, nažalost,“ rekla je direktorica NVO “Žensko pravo” Ružica Simić.

„Mi ćemo i sutra da budemo ovde sa nekim porukama i tražićemo da se zaista poštuju naša ljudska prava. Pre svega se pozivamo na Evropsku konvenciju o ljudskim pravima, na član 5. i 6. koji se odnose na pravično suđenje,“ dodala je Simić, a preneo Radio Kontakt plus.

Pročitajte još:

 Sekretarica Olivera Ivanovića osumnjičena pomaganje u izvršenju krivičnog dela teško ubistvoPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.