Sever Kosova: 200 policajaca više za Novu godinu, najbolji region

Preko 200 policajaca brinuće o javnom redu i miru na Severu Kosova tokom novogodišnjih praznika, potvrdio je šef operative Kosovske policije za Sever, Željko Bojić, u novogodišnjem intervjuu za KoSSev. Policija na Severu je, po broju rasvetljenih slučajeva krivičnih dela – i u ovoj godini proglašena za najbolju direkciju na Kosovu. 

"Mi smo već izradili operativni plan rada za novogodišnje praznike. Obišli smo mesta na kojima će se slaviti, uradili procene o broju naših građana koji će Novu godinu proslavljati na javnim mestima. Na ulicama će biti povećan broj pripadnika policije," rekao je Bojić.

On je istovremeno apelovao na građane da budu disciplinovani, da ne upravljaju automobilima u alkoholisanom stanju i da Novu godinu dočekaju bez upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava.

Godinu obeležilo 98 teških krivičnih dela, rasvetljeno 76

Godinu na izmaku obeležilo je i 98 teških krivičnih dela koja su se dogodila na Severu Kosova, od čega je policija uspela da rasvetli 76 slučaja.

"To je znatno manje u odnosu na prošlu godinu, kada smo u našoj zoni odgovornosti registrovali 175 teških krivičnih dela, a do danas smo rasvetlili njih 142," kazao je Bojić.

Direkcija Sever Kosovske policije ima nešto preko 500 policajaca i policijskih službenika.

Novogodišnji intervju prvog čoveka operative Kosovske policije za region Sever čitajte sutra na portalu KoSSev.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.