PO Kosovska Mitrovica: Prioritet u 2017. briga o mladima i deci

Planovi Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica za 2017. godinu su izgradnja stambenih jedinica za mlade bračne parove, otvaranje novog odeljenja predškolske ustanove "Danica Jaramaz" u Bošnjačkoj mahali, ali i "kako utvrditi opstanak i postojanje PO-a". Zakoni Vlade Republike Srbije primenjuju se i na Kosovu i Metohiji, a žiro računi komunalnih preduzeća nisu ugašeni, već su registrovani u poslovnim bankama – poručio je danas predsednik ovog opštinskog organa, Aleksandar Spirić.

On je, na novogodišnjem prijemu, kojem su prisustvovali i direktori javnih preduzeća i ustanova lokalne samouprave kojom rukovodi, kao i urednici i novinari lokalnih medija – istakao i da je 2016. bila "turbulentna", ali i uspešna.

Spirić je podsetio na najznačajnije projekte koje je sproveo ovaj PO – stambeno zbrinjavanje mladih bračnih parova, renoviranje osnovne škole "Branko Radičević" i muzičke škole "Miodrag Vasiljević", odeljenja Hirurgije Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica, podizanje spomenika Knezu Lazaru u centru grada, ali i, kako je rekao, organizovanje brojnih kulturnih i sportskih manifestacija.

Aleksandar Spirić se osvrnuo i na jučerašnji izveštaj RTK2 o gašenju računa pojedinih komunalnih preduzeća na Kosovu.

"Tačno je da više nisu direktni korisnici budžeta, što je bilo predviđeno i Zakonom o javnim preduzećima koji je važio do 1. decembra. Zakoni Vlade Republike Srbije primenjuju se i na Kosovu i Metohiji i to treba da ohrabri sve zaposlene. Žiro računi nisu ugašeni, već su registrovani u poslovnim bankama," pojasnio je on, podcrtavši da su obezbeđena sredstva i da niko neće ostati bez posla, ili plate.

A osvrćući se na opštinski budžet, Aleksandar Spirić je istakao da opština godinu završava bez dugovanja, napomenuvši da će lokalna samouprava kojom on rukovodi i naredne godine finansijski podržati gotovo 50 učenika, ali i 25 studenata, kroz različite aktivnosti i stipendije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.