Mirjana Jevtić podnela ostavku

Ministarka za lokalnu samoupravu Kosova, Mirjana Jevtić, obavestila je premijera Isu Mustafu da podnosi ostakvu na tu funkciju. Tu informaciju je za RTK2 potvrdio poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova, Slavko Simić.

"Mirjana Jevtić je oko podneva obavestila premijera Isu Mustafu da podnosi neopozivu ostavku na mesto ministra administracije i lokalne samouprave, a o ostavci Jevtićeve i Srpska lista je takođe obavestila premijera," rekao je Simić.

Jevtićeva je funkciju ministarke obavljala od 16. decembra, kada je predsednik Vlade Kosova smenio Ljubomira Marića.

Ova smena izazvala je razmimoilaženja između članova Srpske – kadra Srpske napredne stranke i Pokreta Socijalista na KiM-u. O tome čitajte u našoj podstranici "Sukob u Srpskoj".


KoSSev – U međuvremenu, naša redakcija došla je do pisma koje je predsednik liste Srpska, Slavko Simić, uputio Premijeru Kosova, Isi Mustafi, sa zahtevom za razrešenje Mirjane Jevtić, istovremeno obaveštavajući da će ga "o eventualnom nominovanju nekog iz srpske zajednice na tu poziciju blagovremeno obavestiti". 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.