Šešelj: Radi Trajković preti slična opasnost kao što je Oliveru; Trajković: Napravio karijeru od huškanja na ubistva

Olivera Ivanovića su ubili i to ubistvo pripisali zvaničnom Beogradu. Nešto tako mogu da urade i sa Radom Trajković – da je postave za ministarku, likvidiraju i da optuže Beograd – izjavio je danas u jutarnjem programu TV Pink-a predsednik Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj.

Šešelj je na ovoj televiziji danas govorio o podnošenju ostavki od strane poslanika Srpske liste u kosovskom parlamentu.

Kaže da Kurti sada hoće da zameni one koji su dali ostavke, ali i dodaje da „ne bi smeli da te Srbe unapred sumnjičimo“.

„To što su se oni našli na Srpskoj listi govori da je u njih ulagano izvesno poverenje. Ne bih unapred bilo koga prozivao dok se ne desi da neko pristane na ta Kurtijeva primamljiva obećanja i eventualno novac“, poručio je Šešelj.

Sa druge strane, kaže da je srpska političarka sa Kosova, Rada Trajković, izjavila da bi pristala da uđe u kosovsku vladu ukoliko joj se ispune uslovi.

„Sada je ona te uslove tamo iznela, da bi zamaskirala svoju ulogu“, tvrdi Šešelj.

Nakon nedavne konferencije u Beogradu na kojoj je Trajković kazala da joj se preti, te da „prolazi golgotu“ zbog svedočenja za ubistvo Olivera Ivanovića, Šešelj je u studiju TV Pink-a postavio pitanje – kakva joj to opasnost preti po život?

Odmah zatim je ocenio da – „njoj preti slična opasnost kao što je pretila Oliveru Ivanoviću“.

„On (Oliver Ivanović) je bio miljenik zapadnih sila. On je uhapšen od strane šiptarske vlasti, mada nikada nikakav zločin nije počinio – u to sam ubeđen. Trebalo je da mu se na taj način stvori oreol mučenika kako bi privukao Srbe da za njega glasaju. Nakon što je taj projekat propao, kada se videlo da mu ne mogu suditi, niti da Srbi imaju neke simpatije za njega, da mu je stranka propala, onda su ga ubili da bi to ubistvo pripisali zvaničnom Beogradu“, kazao je Šešelj.

Kaže da „nešto tako mogu da urade i sa Radom Trajković“.

„Da je postave za ministra, da je likvidiraju i da optuže Beograd. To je realna opasnost koja njoj preti. Ona ne smeta nikome ni u Srbiji, ni u srpskoj vlasti. Ona je toliko ofucana, kompromitovana da apsolutno nikakvu javnu vrednost ne predstavlja i zašto bi njoj neko radio o glavi. Ali, da bi pristala na Kurtijevu ponudu, u to sam potpuno siguran“, poručio je Šešelj.

Ubrzo nakon jutrošnjeg gostovanja Šešelja, Rada Trajković se oglasila na Tviteru, navodeći da Šešelj „huška na ubistva“.

„Predugo ovo zlo od čoveka huška na ubistva i zločine (i od toga je napravio karijeru) a da za to nikada nije adekvatno odgovarao“, navela je Trajković.

Podsetimo, Rada Trajković održala je početkom novembra u Beogradu konferenciju za medije, gde je posvedočila o pritisku od strane pojedinih državnih struktura kojem je, tvrdi, izložena zajedno sa svojom porodicom.

On se ogleda u, kako je objasnila, pretnjama, iznurivanju kroz sudske postupke kao tužene od strane potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića i jednog od šefova BIA Bojana Dimića, te ograničenoj slobodi kretanja.

Uzrok je videla u tome što nije odustala od svedočenja u postupku za ubistvo Olivera Ivanovića.

Istog dana se oglasio i bivši srpski predsednik, Boris Tadić, koji je zatražio zaštitu za Trajković i to uz poruku – „da se nikada ne ponovi ono što se dogodilo Oliveru Ivanoviću“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.