Seljimi: Nisam dao iskaz pred specijalnim tužilaštvom, autor te laži Hašim Tači

Redžep Seljimi
FOTO: T7/Pressing/Printscreen

Samo dan nakon što ga je Ramuš Haradinaj optužio da je „pevao“ pred tužilaštvom Specijalnog suda, poslanik Samoopredeljenja, Redžep Seljimi (Rexhep Selimi), u istom studiju televizije T7, demantovao je ove navode, naglasivši da na njegovu adresu nije stigao poziv Specijalnog suda za ratne zločine OVK, prenosi Gazeta Express.

Kao autora ovakvih „optužbi“ i „laži“ na njegov račun, Seljimi, međutim, vidi kosovskog predsednika, Hašima Tačija, i dodaje da ne razume zašto ga Haradinaj sledi u tome.

„Čuo sam i nisam to dobro dočekao. Nije prvi put da sam to čuo. Ramuš Haradinaj zna da nije tako. Znam da je laž i znam izvor te laži. Ostavlja utisak na mene to što Ramuš peva tu pesmu kada ja znam odakle ona dolazi. Autor pesme je Hašim Tači i ne razumem zašto Ramuš to prati“, izjavio je Selimi, prenosi Gazeta Express.

Seljimi je naglasio da ga Specijalni sud nikada nije pozvao da da izjavu – ni kao svedoka ni kao osumnjičenog.

„Sramota je da borac ide na sud kao skriveni svedok“, zaključio je.

Podsetimo, kosovski premijer u ostavci, Ramuš Haradinaj, tokom prekjučerašnjeg gostovanja na T7, rekao je da je poslanik Samoopredeljenja, Redžep Seljimi (Rexhep Selimi), ispitan od strane Specijalnog tužilaštva za ratne zločine OVK. I dok za sebe kaže da se branio ćutanjem, za Seljimija je rekao da je on sa druge strane, „pevao“. Kao i da to isto važi za „komandanta OVK“ i bivšeg poslanika u kosovskoj skupštini, Rustema Mustafu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.