SDP na osam meseci od ubistva Olivera Ivanovića: Da se prestane sa spinovanjem i širenjem dezinformacija

Na mestu gde je 16. januara sa šest hitaca iz vatrenog oružja ubijen Oliver Ivanović njegovi prijatelji, članovi porodice i pristalice paljenjem sveća i u tišini obeležili su osam meseci od ovog ubistva. Uprkos dve službene istrage i jedne privatne – ni danas nisu dobili zvaničnu informaciju o tome ko je ubica ili nalogodavac. Za sada ovo ubistvo „rasvetljavaju“ beogradski tabloidi i listovi. 

„Apelujemo na sve nadležne institucije da prekinu sa spinovanjem i bilo kakvim pominjanjem ove stvari dok ne reše i ne otkriju ko je stvarno učinio to – ko je ubio Olivera,“ rekao je Dušan Milunović iz GI SDP pred prostorijama ove stranke.

„Osim medijskog širenja dezinformacija i prepucavanja, proces očigledno stoji, a to sve sa namerom da se ubistvo Olivera Ivanovića zaboravi, zataška ili nažalost sa njegovim ubistvom istrguje, na što smo od samog početka i ukazivali“ – poručeno je i u saopštenju SDP-a.

„Mi imamo samo jedno pitanje: Ko je ubio Olivera Ivanovića? To pitanje postavljaju i građani Mitrovice. Oseća se ta tišina – osam meseci je prošlo, a i dalje nema nikakvih rezultata. Na žalost, nama preostaje da obeležavamo pomene i da čekamo da neko od nadležnih institucija reši ovaj slučaj,“ dodao je Milunović.

Oliver Ivanović ubijen je pred prostorijama svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Bio je jedan od najistaknutijih lidera Srba sa Kosova u poslednjih dvadeset godina. Bio je poslanik u srpskoj Koaliciji povratak u prelaznim institucijama Kosova, državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije. Ubijen je kao odbornik Skupštine opštine Severna Mitrovica. Ova SO nije održala komemorativnu sednicu. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Prošlog meseca dobio je ulicu u Kosovskoj Mitrovici. Ime Olivera Ivanovića neće da nosi ulica Sutjeska u kojoj je ubijen, niti neka od centralnih ulica ili trgova u Kosovskoj Mitrovici, već, po odluci Srpske liste u SO Severna Mitrovica – sporedna ulica u blizini glavnog Ibarskog mosta u Bošnjačkoj mahali. Uska ulica tik uz reku Ibar osvanula je kroz fotografije na kojima se vidi hrpa smeća, a uličica je pred posetu srpskog predsednika, Aleksandra Vučića i uređivana.

„Meni su uradili sve što su mogli, nisu pucali samo. Mislim da bi to bilo pogrešno“ – nekoliko meseci pred ubistvo rekao je sam Ivanović.

Pročitajte još:

Osam meseci od ubistva Olivera Ivanovića: Ubistvo „rasvetljavaju“ tabloidi i privatna istragaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.