Danas: Savez za Srbiju više ne postoji; Đilas demantuje

Savez za Srbiju
Foto: Beta/Milan Obradović

Opozicioni blok Savez za Srbiju više ne postoji, preneo je juče Danas na osnovu saznanja od izvora iz tog bloka. Ovu informaciju demantovao je međutim lider SDP, Dragan Đilas prenosi Beta.

Kako je rečeno za Danas, Savez je sinoć održao poslednji sastanak na kojem je dogovoren prestanak postojanja ove grupacije opozicionih stranaka koje su bojkotovale izbore.

Izvori Danasa kažu da su ovo ostalim predstavnicima stranaka koje su činile Savez predložili Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke i Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde.

Izvori Danasa kažu da su obojica rekli da je Savez dostigao svoj maksimum te da svaka članica treba sada samostalno da se razvija.

Protiv ovoga bili su Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret, Željko Veselinović, predsednik sindikata Sloga i Zoran Lutovac, predsednik DS, dok se Boško Obradović, lider Dveri, dvoumio, kažu dalje izvori Danasa.

Prema saznanjima ovog medija, raspad SZS biće maskiran time što će se “praviti” novi opozicioni blok koji bi mogao da se zove Srpska bojkot opozicija kojoj bi se pridružili manji pokreti.

Međutim Đilas je jutros ovu vest ocenio „lažnom“ i naveo da je od svog povratka u politiku posvećen ideji ujedinjenja opozicije i da je to jedinstvo danas potrebnije nego ikada pre.

Đilas je na Tviteru objavio da je članicama predložio formiranje Srpske opozicije, da je ta ideja dobila podršku i da su se dogovorili da na sastanku u sredu bude izneta pred članice takozvane „bojkot opozicije“.

DanasPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.