RTV Kim: Autobusi iz Gračanice krenuli za Beograd, 10 iz Pomoravlja vraćeno sa Bele Zemlje

Autobusi
Foto: Radio Kim

U Gračanici se u ranim jutarnjim časovima ispred marketa “ETC” okupio veliki broj ljudi, koji su organizovano autobusima, kojih je bilo desetak, krenuli put Beograda, kako bi stigli na miting “Budućnost Srbije“ koji organizuje SNS, javlja RTV Kim.

Okupljeni građani rekli su da idu za Beograd kako bi podržali predsednika Srbije i njegovu politiku, i da očekuju da će miting proći mirno.

Predsednica Evropskog pokreta Srba Rada Trajković kaže da miting ne predstavlja izraz slobodne volje građana.

„Ovo je solidarnost ili podrška, koju na jedan način imperativno zahteva Vučić od građana Srbije. Koliko sam upućena, stižu i građani iz Republike Srpske. Ovaj miting će prevazići sva dosadašnja okupljanja s obzirom na broj koji se očekuje, ali za nas sve predstavlja problem. Ovo je odraz, ne raspoloženja građana, nego imeprativ, naredba, uslov da moraju da idu na miting. Ovo nije dobra volja građana da idu“, zaključila je Trajković u izjavi za RTV Kim.

“Od mitinga očekujem da prođe mirno pre svega. Idemo da bismo podržali predsednika Vučića, jer boljeg predsednika do sada nismo imali”, rekla je Verica Mladenović.

“Mi smo spremni, ovde je veliki broj ljudi, očekujem da miting bude veličanstven. Želimo da podržimo predsednika Vučića, jer se on bori za nas, on je taj u koga imamo poverenje”, rekao je Radoljub Popović iz Gračanice.

Ispred Osnovne škole “Kralj Milutin” u Gračanici, oko 45 profesora srednjih i osnovnih škola krenulo je za Beograd.

Kako RTV Kim nezvanično saznaje, u srednjim školama nastava se odvija skraćeno, čas traje 30 minuta, dok se nastava u ovoj osnovnoj školi odvija redovno i nema skraćenih časova, potvrdio je za Kim juče, direktor škole Vladimir Milkić.

U Domu zdravlja u Gračanici obavljalju se redovno svi pregledi, dok su se, kako nezvanično saznaje ovaj medij, određeni broj lekara, kao i direktorka Doma zdravlja u Gračanici, uputili za Beograd.

Deset autobusa vraćeno sa Bele Zemlje

Sa prelaza Bela Zemlja Kosovska policija je vratila deset autobusa koji su iz Kosovskog Pomoravlja krenuli put Beograda na skup SNS-a, javlja RTV Kim.

Kako je za Kim potvrdio direktor gnjilanske Gimnazije Zoran Stojanović, autobusi su vraćeni jer nisu imali potrebna dokumenta za prelazak u centralnu Srbiju.

Autobus u kojem je bio Stojanović nije imao putni nalog i spisak putnika. Ostali su vraćeni, kako kaže, zbog nedostatka zelenog kartona, nevažećih dokumenata, osiguranja.

U našem autobusu je bilo 73 putnika, to je bio dupli autobus, tu su bili zaposleni iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Šilova, iz Gimnazije u Gnjilanu i Medicinske škole koja radi u Šilovu.

Stojanović kaže da je razočaran što nije otišao na miting na kom će se obratiti predsednik Vučić.

“Čekali smo tri sata da nam obezbede drugi prevoz, ali nisu uspeli i mi smo se vratili”, kaže Stojanović za RTV Kim.

Portparol Kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hasani kazao je za RTV Kim da je put Beograda jutros krenulo 17 autobusa.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.