RTK2: Obijen Dom kulture u Preocu

Preoce dom kulture obijen
FOTO: RTK2

Po dolasku na posao u jutarnjim satima, radnici Doma kulture u Preocu su primetili da je objekat obijen, javio je danas RTK2, navodeći da je slučaj prijavljen Kosovskoj policiji. Iz KP se, međutim, do sada nisu oglašavali o ovom slučaju, niti odgovorili na upit KoSSev portala.

Dom kulture je izgrađen 2010. godine, a predstavnik sela Aleksandar Kostić kaže za RTK2 da se napadi na objekat nisu dešavali.

„Jutros smo primetili kad smo došli na posao, ovde radimo, ovo je kosovska institucija, neko nam je razbio staklo, ulazna vrata, prozor, ušli su kroz drugu kancelariju i razbacali su sve. Nije nestalo ništa, zvali smo policiju, kao što ste se uverili, sad će da rade uviđaj, molim našu omladinu da to ne radi, jer mi im ne branimo da dolaze ovde, ali ovo je prevršilo svaku meru“, kazao je Kostić.

Ujedno je zamolio opštinske vlasti da renoviraju Dom kulture i da se ugrade kamere.

„Tu je i škola, ambulanta, tu je sve, za sada nam, nažalost, nisu izašli u susret,“ rekao je Kostić.

Kosovska policija se do sada nije oglašavala o ovom slučaju, dok ujedno, do objavljivanja vesti, nisu odgovorili na upit KoSSev portala koji smo im poslali putem elektronske pošte.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.