Rizvanoli: Milion evra kosovskom Telekomu za proširenje mreže na Severu

Izvor: Koha (Deo teksta je preveden sa albanskog, naslov je adaptiran)

Vlada Kosova u narednim nedeljama dodeliće kosovskom Telekomu milion evra za proširenje mreže u severnim opštinama.

„Sagledavamo mogućnost da pomognemo Telekomu da priušti kapitalna ulaganja za proširenje mreže u severnim opštinama, u vrednosti od oko milion evra. Pokušaćemo da to uradimo u narednih nekoliko nedelja, a sledeće godine govorimo o 13 miliona evra koje će Telekom iskoristiti za prelazak na telefonski kod Kosova sa koda Monaka”, kazala je kosovska ministarka privrede Artane Rizvanoli.

Ona je istakla da se radi na širenju mreže na Severu Kosova, što će, kako je kazala, pokazati stepen suvereniteta institucija i preduzeća.

„Hvala inženjerima i tehničarima koji do danas rade na širenju mreže na severu zemlje. To je razvoj koji prevazilazi poslovni i uslužni aspekt, a to je i proširenje suvereniteta naših institucija i preduzeća”, poručila je Rizvanoli.

Rizvanoli je istakla i da se Telekom nalazi na kraju procesa zamene tehnologije.

Najavila je i da će 2023. godine u Telekomu započeti realizacija dva projekta.

„Tokom naredne godine počeće realizacija dva važna projekta, prelazak sa koda Monaka na kod koji je Unija za telekomunikacije dala Kosovu. Vala će na kraju postata kosovska. A počeće i modernizacija mreže, građani će od marta početi da osećaju poboljšanja u uslugama Telekoma“, kazala je Rizvanoli.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.