Rezervni oficiri Vojske Srbije u humanitarnoj akciji za novu kuću Savićima iz Koretišta

vojska srbije
FOTO; Vojna akademija

Klasa slušalaca kursa za rezervne oficire Vojske Srbije, generacija mart 2019, odlučila je da novac namenjen za drugarsko veče u iznosu od 110.000 dinara preusmeri u humanitarne svrhe. Novac je ove nedelje u Vojnoj akademiji zvanično predat Humanitarnoj organizaciji „Srbi za Srbe“ za porodicu Savić iz sela Koretište na Kosovu i Metohiji.

Porodica Savić iz sela Koretište, nadomak Gnjilana, broji devetoro članova, a uskoro očekuju i prinovu. Ova porodica je dugogodišnji korisnik narodnih kuhinja i živi u jako teškim uslovima.

Nedavno je za njih pokrenuta čitava humanitarna akcija, uključujući i izgradnju nove kuće.

Sredstva je obezbedila upravo „Srbi za Srbe“ na donatorskoj večeri koja je u junu organizovana u Beogradu sa srpskim košarkaškim reprezentativcima Markom Kešeljom i Miroslavom Raduljicom.

Kešelj je sredinom avgusta sa aktivistima ove humanitarne organizacije i posetio Saviće, kada su temelje novog doma za Saviće osveštali vladika Teodosije i iguman manastira Draganac, Ilarion.

vojska srbije

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.