KUD „Simonida“ iz Gračanice na proslavi Dana grada Subotice

Dan grada Subotice
FOTO: Subotica.com

Dom kulture „Gračanica“ u sklopu obeležavanja Dana grada Subotice, subotičkoj publici predstaviće se sa sekcijom folklora KUD „Simonida“. Folkloristi nastupaju danas u 17:50 na otvorenoj sceni na gradskom trgu. 

U okviru obeležavanja Dana grada, prethodno je u petak otvorena izložba „Vidovdan 2019“ Doma kulture u vestibulu Gradske kuće u Subotici, navodi se u saopštenju Doma kulture.

Sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Grada Subotice, Jasmina Stevanović, otvorila je izložbu, zahvalila se gostima iz Gračanice i istakla da saradnja grada Subotice i Doma kulture u Gračanici traje punih pet godina.

„Zahvaljujem se Domu kulture Gračanica, jer nam svake godine za Dan grada svojim programom, koji na najlepši način predstavlja Kosovo i Metohiju, podari deo svog neba i svog kolorita“, naglasila je Stevanović.

Žarko Milenković, koji je govorio ispred Doma kulture na otvaranju izložbe se zahvalio domaćinima na srdačnoj dobrodošlici i prisutne upoznao sa radom vidovdanske likovne kolonije.

„Kosovskometohijski pejzaž, više ili manje apstraktan, konture spomeničkog i sakralnog nasleđa, ornamentika, vidljivi su na slikama s naše Kolonije. Stoga su one, danas, dašak našeg starog juga, našem lepom severu“, istakao je Milenković.

Moderator na otvaranju izložbe bio je likovni kritičar, Mile Tasić.

Izložba će trajati do danas. Izložbu su podržali opština Gračanica i Skupština grada Prištine.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.