Rašić kandidat za gradonačelnika Gračanice: Uhapsiti ucenjivače i manipulatore, u suprotnom nema volje birača

"Ukoliko kosovske institucije ne intervenišu da spreče manipulacije na izborima, onda ćemo imati čak i goru situaciju, nego onu na parlamentarnim izborima. Manipulatore i ucenjivače treba uhapsiti i pritvoriti, inače se volja glasača neće ostvariti," rekao je bivši ministar i poslanik kosovske skupštine Nenad Rašić u intervjuu za albanski portal "Telenews", koji su preneli i mediji u Prištini. Rašić je najavio i kandidaturu za gradonačelnika Gračanice, a tokom predstojećih lokalnih kosovskih izbora 22. oktobra imaće i kandidate za gradonačelnika Raniluga i Štrpca.

"Bivši gradonačelnik Gračanice i bivši potpredsednik Branimir Stojanović izgubio je podršku Beograda, dok aktuelni predsednik Vladeta Kostić nema dobre odnose sa Beogradom," piše ovaj portal, naglašavajući da se unutar Srpske trenutno vodi "ogorčena borba između rivalskih grupa unutar ove partije o tome ko će biti kandidat za gradonačelnika" i dodajući da bi jedan bivši poslanik Srpske liste mogao biti taj kandidat, ne navodeći ime.

Sa druge strane, Rašić ne očekuju ozbiljnog kandidata Srpske liste za gradonačelnika Gračanice.

"On je siguran da će dobiti poverenje građana da vodi opštinu tokom četiri godine," dodaje Telenews.

Lokalni izbori na Kosovu održaće se, prema najavi, 22. oktobra. Vlada Kosova, kao ni saziv skupštine, ni dva meseca posle vanrednih parlamentarnih izbora nisu formirani a sve jače prognoze su da se mogu desiti i novi parlamentarni izbori.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.