Ranilug: Posle pretresa jedinica ROSU Božin Cvetković zadržan u pritvoru, Jevtić obišao porodice

21:30 – Božin Cvetković zadržan u pritvoru 

Sedamdesetsedmogodišnji Božin Cvetković je zadržan u pritvoru i ovo zadržavanje trajaće najverovatnije 24 časa, javio je u međuvremenu RTV RTV Puls. 

19:50 – Dejan Cvetković pušten na slobodu 

Prema najnovijim informacijama, Dejan Cvetković, koji je danas priveden posle pretresa njegove kuće koji su izvršile ROSU jedinice – pušten je na slobodu, saznaje KoSSev iz kabineta ministra za zajednice i povratak, Dalibora Jevtića. 

19:00 – Jevtić obišao porodice Cvetković 

Ministar za zajednice i povratak Vlade Kosova, Dalibor Jevtić, obišao je večeras porodice koje su pretresle specijalne jedinice Kosovske policije. On im je preneo da se ne radi o etnički motivisanom slučaju, te da, kako je rekao, meštani ovog srpskog sela nemaju razloga da strahuju, saznaje KoSSev iz kabineta ovog ministra.

15:20 – Jedinice ROSU upale u kuću Cvetkovića u Korminjanu

Pripadnici specijalne jedinice ROSU policije upali su u porodične kuće Nenada i Dejana Cvetkovića u Gornjem Korminjanu u opštini Ranilug i vrše pretres, potvrdio je za RTV Puls gradonačelnik Raniluga Vladica Aritonović. Pretres je počeo oko 12 sati i dalje traje.

Pored porodičnih kuća pretres se vrši u ugostiteljskom objektu  Cvetkovića "Pariska ruža", u Ranilugu. 

Prema nezvaničnim saznanjima koje je RTV Puls dobila od meštana Raniluga, pretres se vrši zbog navodne potrage za oružjem, a kako kažu, dodaje dalje Puls –  specijalne jedinice su ušle i u kuću Slobodana Mitića iz Gornjeg Korminjana. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.