Rama Vučićevu objavu mape Kosova sa srpskom zastavom nazvao paučinom

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Premijer Albanije Edi Rama, obraćajući se iz Kukeša, gde je nadgledao postupak vakcinacije, nazvao je provokativnu objavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „mapom od paučine“.

Pre nekoliko dana, podsećajući na „martovske nerede“, Vučić je na Instagramu objavio mapu Kosova sa srpskom zastavom, izazivajući političku reakciju na Kosovu i u Albaniji.

Govoreći po prvi put iz Kukeša gde će lekari sa Kosova biti vakcinisani protiv kovida 19, Rama je rekao da smo „mi jedno“.

„Kukeš je uobičajen, sasvim je jednostavno i prirodno da Kukeš funkcioniše kao zajednička baza, malo je zakasnelo, ali se dogodilo i dogodilo se nakon one vunene mape koju je taj prijatelj u Beogradu juče nacrtao igrajući se marionetama na Fejsbuku. Mi smo jedno, budućnost se zna kakva je, naravno da imamo različite pristupe kako ići u budućnost, ali u sadašnjosti smo jedno. Probili smo blokadu zbog nemogućnosti vakcinacije Kosova. Uskoro očekujemo znatnu isporuku. Nećemo ostaviti kosovske medicinske sestre same“, rekao je Rama.

KoSSev:

Koha je i juče pisala o ovoj temi, i drugim reakcijama iz Albanije: KOHA: Reakcije u Tirani na provokativnu objavu Vučića

Šta je napisao predsednik Srbije juče, i kakve su reakcije na Kosovu, reakcija Kancelarije za KiM, i EU na pitanje kosovskih novinara, čitajte u posebnoj vesti:

Vučićeva objava na meti kritika Prištine: „Izgleda da ti nedostaje NATO bombardovanje“Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.