250 medicinskih radnika sa Kosova u Kukešu na vakcinaciji, narednih dana još 250

Prvi lekari sa Kosova stigli su u Kukeš da prime vakcinu protiv kovida 19. U ažuriranom blogu o tome danas izveštavaju kosovski mediji.

Tri autobusa sa Kosova stigla su u Kukeš sa prvim zdravstvenim radnicima koji će biti vakcinisani. Vakcinacija se sprovodi u Palati kulture u ovom gradu na Severu Albanije.

Ukupno 250 lekara sa Kosova vakciniše se u Albaniji, prvom dozom vakcine „AstraZeneca“. Savez zdravstvenih sindikata Kosova najavio je da će se vakcinisanje nastaviti narednih dana za još 250 lekara.

Centar za vakcinaciju posetio je i albanski premijer, Edi Rama.

Vakcinacija kosovskih zdravstvenih radnika bilo je i obećanje premijera Albanije, Edija Rame, nakon što je u Albaniju stiglo nešto preko 38 hiljada doza vakcine AstraZeneca na aerodrom Rinas prošle nedelje.

Na Kosovu nema vakcina. Čak ni predizborno obećanje predstavnika tadašnje vlasti, pre svega zvaničnika LDK i PDK, da će prve vakcine stići u februaru, ni pred kraj marta one nisu na vidiku.

V.d. kosovskog ministra zdravlja Armend Zemaj potvrdio je danas da postoje poteškoće u nabavci vakcina, te da su kosovske vlasti trenutno u komunikaciji sa UNICEF-om, za određenu količinu iz humanitarnog programa Kovaks, ali da su vakcine trenutno u proizvodnji.

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.