Rama o Vulinu: Vučiću, je li ovo mim?

Premijer Albanije, Edi Rama, obratio se putem Tvitera srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću zatraživši od njega osudu izjave srpskog ministra vojnog, Aleksandra Vulina.

„Aleksandre Vučiću, da li je ovo istina ili mim kojim se ismevaju isprani mozgovi i prljava usta koja su vekovima naš region držala u mraku? Veoma bih voleo da se radi o mimu, u suprotnom ovo bi bio ogavan primer jadnog razmišljanja koje treba osuditi van svake sumnje!“ stoji u objavi Edija Rame uz fotografiju Vulinove reakcije na jučerašnju zajedničku sednicu vlada Albanije i Kosova, odnosno Raminu izjavu da je Drač Kosovo, povodom postizanja sporazuma o osnivanju kosovskog carinskog punkta u ovoj luci na Jadranu.

Pored osuda inicijative, i Ramine izjave „Kosovo je Drač“ koju je srpski ministar video kao nastavak rada na „stvaranju velike Albanije“, Vulin je u saopštenju koristio i reč „Šiptari“ koja u srpskom jeziku ima derogativnu konotaciju i koja i odlukom Višeg suda u Beogradu predstavlja govor mržnje.

Edi Rama i Aleksandar Vučić, inicijatori su ideje bližeg regionalnog povezivanja koju su nazvali mini Šengen.

Povezani članci:

Vulin na sajtu ministarstva odbrane: „Ono što date Šiptarima ne možete zabraniti Srbima“

Zajednička sednica vlada Kosova&Albanije: Ambicija – otvaranje granica, ali ne može bez regionalnog sporazumaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.