Rakić: Pokazaćemo jedinstvo 22. oktobra, povešćemo složno svoju braću, sestre, rođake na birališta

"Dvadeset i drugog oktobra pokazaćemo jedinstvo – svi zajedno, složno, povešćemo svoju braću, sestre, rođake i prijatelje na glasačka mesta, birališta. Pokazaćemo svima onima koji misle drugačije, svima onima kojima jedinstvo nije prioritet, već su im lični interesi prioritetniji od našeg srpskog jedinstva – gde im je mesto i poslati ih u političku prošlost" – ovako se nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem javnosti obratio predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić. Sa kolegama se u Beogradu sastao sa prvim čovekom Republike Srbije. Upravo ovakvo jedinstvo pokazaće na "molbu" srpskog predsednika.

Kandidati za gradonačelnike i odbornike na predstojećim lokalnim izborima "Republike Kosovo" dobili su i "bezrezervnu podršku" Predsednika Srbije. "Raduje ih činjenica i podatak" da će:

"Država Srbija, Vlada Republike Srbije i premijer Vučić među prioritetnim ciljevima imati za to da poboljšaju uslove i omoguće bolji život Srbima na prostoru KiM-a."

Saopštenje iz kabineta srpskog predsednika: Sprečiti pokušaje razbijanja jedinstva. Predstavnici Srba preneli "želju Srba u pokrajini da se izbore za opstanak i prava"

Predsednik Srbije se, sa druge strane, nakon sastanka sa predstavnicima Srpske nije obratio medijima. Ipak, iz njegovog kabineta objavili su saopštenje.

On je na sastanku, navodi se, "istakao da jе pitanjе jеdinstva srpskog naroda – pitanjе njеgovog opstanka u pokrajini".

"Prеdsеdnik Vučić jе naglasio da trеba sprеčiti pokušajе razbijanja jеdinstva, koji dolazе iz krugova onih koji žеlе da oslabе kapacitеt za ostvarivanjе kolеktivnih političkih prava Srba na KiM," dodaje se u saopštenju.

A "prеdstavnici srpskog naroda sa Kosova i Mеtohijе prеnеli su", sa druge strane – "žеlju Srba u pokrajini da sе, uprkos stalnim pritiscima i tеškoćama sa kojima sе suočavaju, izborе za opstanak i svoja kolеktivna prava u saradnji sa prеdsеdnikom i Vladom Srbijе".

Srpska lista jedina je stranka kosovsko-metohijskih Srba koja je dobila podršku zvaničnog Beograda za predstojeće kosovske lokalne izbore.

Ranije ove nedelje je prvi čovek Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, u svojevrsnom proglasu – pozvao građane sa KiM-a da glasaju za kandidate Srpske među kojima je "nepregledna kolona lekara, inženjera, profesora, učenih lјudi i vrednih domaćina", jer će na taj način glasati protiv "raskidanja veza Srba u pokrajini sa državom Srbijom". 

I ovaj beogradski zvaničnik je, kao i Rakić, imao poruku o srpskom jedinstvu. 

Srpska lista jedina uživa podršku Republike Srbije i njenih institucija i pitanje je zato čiju podršku imaju oni koji "idu protiv" Srpske liste i gde leži njihova lojalnost. "Te političke snage su instrument u rukama onih čiji je cilј razbijanje srpskog političkog jedinstva" – ocenio je on.

Šta je još Đurić poručio, čitajte u posebnoj vesti, a kako teče predizborna kampanja – na našoj tematskoj stranici "Lokalni izbori na Kosovu 2017".

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.