Radoičić: Odavno sam shvatio da ću, štiteći svoj narod, ugroziti sebe, porodicu i prijatelje, a steći moćne neprijatelje

Srpska lista Milan Radoičić Goran Rakić Igor Simić
Foto: Fejsbuk stranica Srpske liste

Milana Radoičića lažnim optužbama ne mogu zauvek da proteraju sa Kosova i Metohije, niti ga mogu odvojiti od sunarodnika a ni oslabiti borbu za srpstvo. Ko misli, grdno se vara – poručio je on večeras. Od svih zlodela koja su u prošlosti naručioci njegovog političkog progona hteli da mu pripišu „ovo je najbizarnije“, tvrdi.

A to je nova poternica, ovog puta za navodno zastrašivanje svedoka u slučaju Brezovica. Krajem 2021, na Šari je uhapšeno deset osoba među kojima i bivši gradonačelnik Štrpca, Bratislav Nikolić, i sam donedavno u javnosti opisivan kao nedodirljiv. On je osumnjičen za protivpravnu zaradu od milion evra. Uhapšeno je više funkcionera opštinske administracije zbog sumnje da su primali mito u zamenu za izdavanje dozvola za izgradnju vila i drugih objekata u Nacionalnom parku „Šara“.

„Pre svega želim da istaknem da nemam nikakve veze sa optužbama koje mi se, kako sam saznao iz medija, stavljaju na teret, što znaju i oni koji su ovaj politički progon naručili, kao i oni koji ga sprovode“, naveo je Radoičić u večerašnjem saopštenju.

„Od svih zlodela koja su u prošlosti hteli da mi pripišu ovo je najbizarnije, što samo dokazuje koliko su i albanske marionete i njihovi strani mentori očajni i nemoćni. Ja sam odavno shvatio da ću, štiteći svoj narod na Кosovu i Metohiji, ugroziti sebe, svoju porodicu i prijatelje, i steći moćne neprijatelje, ali sam odlučan da me ovi napadi ne pokolebaju, ma koliko moćni bili oni koji bi da me proteraju sa Кosova i Metohije i odvoje od mojih hrabrih sunarodnika. Poniznost i pokornost nikada nisu bili svojstvo Srba na Кosovu i Metohiji, jer da smo bili takvi, ne bismo ni postojali. Nastaviću da se svim sredstvima borim za istinu o zulumu koji naš narod trpi na Кosovu i Metohiji, iako se oni koji me progone ne služe pravom, već silom“, navedeno je u saopštenju koje je objavila Srpska lista.

„Ako bilo ko na Кosovu i Metohiji, da li iz institucija ili međunarodni predstavnici, misli da me ovakvim lažnim optužbama mogu zauvek proterati sa Кosova i Metohije, ili odvojiti od mojih sunarodnika i oslabiti borbu za Srbiju i srpstvo, grdno se vara“, poručio je potpredsednik Srpske liste.

Milan Radoičić po drugi put izbegao je hapšenje, kada je sa teritorije centralne Srbije, preko prelaza Brnjak, juče popodne pokušao da uđe na Sever.

Kako je PIK saopštio, premda ne precizirajući njegovo puno ime, Radoičić se nalazi na poternici, a pobegao je nazad ka teritoriji koju kontroliše Srbija u trenutku redovne kontrole na prelazu, ostavivši pri begu za sobom dokumenta.

„Nastavila se praksa Prištine da tajnim optužnicama pokuša da zastraši i izvrši dodatni pritisak na Srbe na KiM, ali im to neće poći za rukom“, reagovao je direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković.

Upravo je reč o novom udaru na Srbe na KiM i pokušaju slabljenja snage Srbije uoči izbora 3. aprila, objasnio je javnosti.

Za to vreme, PIK je zatražio suspenziju kapetana, vodnika i policajca sa Brnjaka zbog bekstva Radoičića.

Povezane vesti:

Radoičić se sumnjiči za zastrašivanje svedoka u slučaju „Brezovica“

Petković: Pokušaj hapšenja Radoičića novi udar na Srbe

Srpska lista za pokušaj hapšenja Radoičića: Progone srpske vođe koje ne mogu da kontrolišu

PIK zatražio suspenziju kapetana, vodnika i policajca sa Brnjaka zbog bekstva Radoičića

Kallxo: Radoičić ponovo na poternici ali zbog slučaja Brezovica, pobegao sa Brnjaka i ostavio dokumenta

Policija potvrdila akciju „Brezovica“: Desetoro uhapšenih – Zaplenjena vozila, novac, oružje, dokumenta…

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.