Srpska lista za pokušaj hapšenja Radoičića: Progone srpske vođe koje ne mogu da kontrolišu

Da je Milan Radoičić po drugi put izbegao hapšenje, potvrdila je upravo Srpska lista. „Iz Prištine se nastavlja progon političkih predstavnika Srba koje ne može da kontroliše“, naveli su.

Kosovska policija u svom 24-izveštaju izvestila je da je juče na ovom prelazu jedno lice u 15.40, u trenutku dok su mu policajci proveravali dokumenta, pobeglo nazad ka teritoriji koju kontroliše Srbija. Potvrdili su i to da se radi o osobi za kojom se traga, na osnovu sudskog naloga, ali nisu naveli njegov identitet.

Kako je sinoć objavio Kallxo, reč je o Milanu Radoičiću, koji ovog puta, navodno, nije na poternici za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, već na novoj poternici zbog slučaja „Brezovica“.

Prema navodima ovog medija, on je po bekstvu ostavio svoju dokumentaciju službenicima na prelazu.

PIK je, u međuvremenu, zatražio suspenziju kapetana, vodnika i policajca sa Brnjaka. Iako nije potvrdio identitet lica sa poternice koje je pobeglo, saopštili su njegove inicijale – M.R.

Potvrđujući da se radi o njihovom potpredsedniku, te da postoji nalog za hapšenje, Srpska lista u saopštenju za medije navodi da sa druge strane ne postoji bilo kakav dokaz da je učinio išta nezakonito, te da on nikada nije boravio u Štrpcu.

„Na osnovu informacija kojima raspolaže Srpska lista, za hapšenje Radoičića ne postoji nijedan dokaz niti je navedena ikakva protivpravna radnja koju je on preduzeo, već se govori o dozvolama za gradnju u opštini Štrpce, u kojoj Radoičić nikada nije ni boravio, niti ima veze sa bilo kakvim dešavanjima u toj opštini“, naveli su na Fejsbuku.

Kako su dodali, ipak „istina i činjenice ne vrede ništa kada su u pitanju sudski procesi kosovskih institucija pokrenuti protiv Srba, za šta postoje stotine primera“.

„Pravilo prema kojem svuda u svetu postoji obaveza da tužilaštvo dokazuje krivicu nekog lica, na Kosovu i Metohiji za Srbe ne važi, mi moramo da dokazujemo svoju nevinost“, naveli su.

Predstavnici SL takođe podsećaju da nije prvi put da se na prelazima prema centralnoj Srbiji pojavljuju neke tajne prijave i nalozi za hapšenje Srba, posebno onih, kako su naveli, „koji su spremni da stanu u odbranu slobode naroda na ovim prostorima“.

„Svesni smo da je u poslednjih nekoliko nedelja pojačana aktivnosti kosovskih institucija da sa političke scena uklone Srpsku listu kao bedem odbrane Srba, ali smo mi razumeli te poruke i takvo delovanje nas neće uplašiti i obeshrabriti u daljoj borbi za naš narod“, istakli su.

Iz ove stranke su takođe pozvali građane da ostanu suzdržani, da ne nasedaju na provokacije i da nastave da zajedno sa Srpskom listom i državom Srbijom brane pravo na opstanak na ovim prostorima iako su izazovi, kako su naveli, veliki i brojni.

PIK zatražio suspenziju kapetana, vodnika i policajca sa Brnjaka zbog bekstva Radoičića

Kallxo: Radoičić ponovo na poternici ali zbog slučaja Brezovica, pobegao sa Brnjaka i ostavio dokumentaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.