„Rad 028“ iz Zvečana donirao sredstva za izgradnju dnevnog centra „Podrži me“

Foto: Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji

Još jedna u nizu donacija pristigla je za izgradnju Dnevnog centra „Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici. Ovog puta sredstava u iznosu od pet hiljada evra za izgradnju ovog centra doniralo je preduzeće  d.o.o „Rad O28“ iz Zvečana, saopšteno je iz Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Ovom humanitarnom akcijom rukovodi Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske, a do sada su donacije prikupljene kako od gradova i opština, preduzeća, tako i humanih ljudi iz Republike Srpske.

Preduzeće d.o.o „Rad 028“ je uz MTS d.o.o iz Kosovske Mitrovice, ujedno i drugo preduzeće sa prostora Kosova i Metohije, koje je podržalo izgradnju ovog Dnevnog centra namenjenog za boravak 139 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja „Podrži me“, navodi se u saopštenju ovog Odbora.

Od prikupljenih donacija obezbeđeno je zemljište za izgradnju i izradu projekta, a sada se čeka građevinska dozvola, dodaje se dalje u saopštenju ovog Odbora.

Iz Odbora podsećaju da su kamen temeljac položili 26. juna, na drugi rođendan Udruženja, koje, kako navode, „ima izuzetne rezultate i bori se svim silama za svoje članove, za njihovo mesto u društvu i pod suncem“.

Dnevni centar prostiraće se na površini od 631 m2 a sam projekat vredan je 280.000 evra, Iz Odbora napominju, da su do sada prikupili 90.000 evra ili skoro trećinu potrebnih sredstava.

Iz Odbora za pomoć KiM, poručuju da su uputili poziv za pomoć celoj Republici Srpskoj, Vladi RS, Kancelariji za Kosovo i Metohiju, kao i svim humanim ljudima kako bi „ovoj deci i mladima dali drugi dom“.

Udruženje roditelja „Podrži me“ postoji već dve godine i prvo je udruženje koje okuplja roditelje dece sa poteškoćama u razvoju na prostoru Kosova i Metohije

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.