Put kod Dudinog krša otvoren za saobraćaj, ali ne i obe trake

Deonica magistralnog puta Mitrovica-Zvečan kod Dudinog Krša otvorena je za saobraćaj nakon skoro tri meseca blokade usled odrona. Odron je, međutim, i dalje na kolovozu u delu deonice, na kojoj se saobraćaj preusmerava na jednu traku.

Do urušavanja odrona došlo je 14. avgusta usled obilnih kiša, i od tada je saobraćaj obustavljen u ovom delu magistralnog puta.

Reč je o deonici koja je najviše koristila šleperima u tranzitu, a koji su od odrona, kao i putnički automobili i autobusi, bili usmeravani ka severnom delu Mitrovice odnosno Bošnjačkoj mahali, usled čega su višeminutna zakrčenja u saobraćaju, bila svakodnevna slika u gradu.

Kosovska vlada je, međutim, potvrdila sredinom oktobra da je dodelila 300.000 evra za sanaciju štete na putu.

Ubrzo zatim postavljene su policijske patrole kod novoizgrađenog mosta kod Dudinog krša, kao i kilometar dalje – kod pravoslavnog groblja u južnom delu Mitrovice, koje su preusmeravale vozila koja su se kretala ovom deonicom.

Ekipa KoSSev portala večeras nije zatekla policijske patrole, kao ni policijsku traku koja je postavljena preko kolovoza.

Kako smo se i sami uverili na terenu, saobraćaj se večeras nesmetano odvijao.

Ipak, u delu ove deonice dužine više desetina metara, odron je i dalje preko jedne kolovozne trake koja je obezbeđena betonskim blokovima.

U ovom delu se saobraćaj odvija jednom trakom. Postavljeni su i saobraćajni znakovi koji ukazuju na suženje puta, odron i da je potrebno smanjiti brzinu kretanja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.