Zakrčenje saobraćaja – svakodnevna slika na mitrovačkim ulicama

FOTO: Čitaoci

Prošlo je više od mesec dana, od kako je u mestu Dudin krš na deonici puta Priština-Raška  došlo do odrona. Od tada, put je u tom delu kolovoza neprohodan. Šleperi koji su tu ranije tranzitno prolazili ka južnom delu, sada su prinuđeni da ulaze u Kosovsku Mitrovicu, a neretko i kroz sam centar grada, gde je saobraćaj već ionako gust i otežan.

Put kod Dudinog krša i dalje je neprohodan, a patrole Kosovske policije neposredno pre skretanja ka Mitrovici, vozila sada usmeravaju kroz grad preko novog mosta.

Zbog toga je veće prisustvo putničkih automobila, ali i teretnih kamiona – česta pojava u samom centru grada.

Tako je bilo i ovog jutra, kada su se na kružnom toku u centru zaglavila dva kamiona sa prikolicama, zbog čega je bila potrebna čak i intervencija policije, što dokazuje i fotografija našeg čitaoca.

Saobraćaj je raskrčen tek nakon nešto više od 15 minuta.

Svemu tome pomaže i nedostatak parking prostora u gradu, pa se nesavesni vozači parkiraju na kolovozu i u samom kružnom toku.

Takođe, zbog rekonstrukcija ulica Nemanjina i Vlade Ćetkovića, vozači su primorani da i te relacije puta zaobilaze, što dodatno pojačava saobraćaj u samom centru.

Šta je u vezi ovog problema, nedavno za Radio Kosovska Mitrovica kazao gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević, pročitajte u:

Put kod D.Krša i dalje neprohodan, šleperi neretko idu kroz grad; Radojević: Nemoćni smo, nije u našoj nadležnosti

Odron na magistralnom putu kod Dudinog krša, automobili se usmeravaju ka mostuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.