Pušten Srbin koji je ranije danas odveden iz mitrovičkog kafića zbog veće količine novca pronađene kod njega

Šetalište Kosovska Mitrovica
Foto: KoSSev

Pušten Srbin koji je ranije danas odveden iz mitrovičkog kafića zbog veće količine novca pronađene kod njega…

Srbin sa inicijalima Z.P. (’83), iz ličnog dokumenta grada u centralnoj Srbiji, pušten je nakon saslušanja u severnoj policijskoj stanici u Mitrovici, zbog veće količine evra koji su pronađeni prvo kod njega, a potom i u stanu u kojem živi.

Kako je za KoSSev kazao zamenik komandira policijskog regiona Sever, Veton Eljšani, policajci su prema navodnoj dojavi da ima oružje, u kafiću Grej na glavnom šetalištu, umesto oružja kod njega pronašli nešto veću količinu novca, da bi potom sa njim otišli u stan u kojem živi radi pretresa, gde su pronašli takođe veću količinu novca.

Na pitanje zašto bi to bio razlog za privođenje i o kakvom se krivičnom delu radi, Eljšani je u prethodnom razgovoru naveo da slučaj preuzima jedinica za privredni kriminal koja će ispitati poreklo novca, za koje sada nisu imali dokaze, ali da je pre nekoliko godina kod iste osobe pronađena znatno veća novčana suma, te da protiv ovog muškarca već postoji sudski slučaj pranja novca.

„On je sada pušten, i novac mu je vraćen“, kazao je Eljšani, uz napomenu da već postoji sudski slučaj u vezi sa pranjem novca protiv iste osobe od ranije.

Ni pre, ni sada, Eljšani nije hteo da zvanično potvrdi količinu pronađenih evra kod Z.P., a takođe nije mogao ni da navede da li i pred srpskim organima postoji neki slučaj protiv iste osobe.

Priveden iz kafića u Mitrovici: Kažu došli po oružje, našli mu evre, ima već slučaj za pranje novcaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.