Ocu, majci i sinu u Peći jednomesečna sigurnosna mera, ne i pritvor zbog zelenašenja

Ocu, majci i sinu u Peći jednomesečni pritvor zbog zelenašenja
FOTO: Printscreen/Kosovska policija

Kosovska policija pokrenula je više hapšenja u vezi sa zelenašenjem na Kosovu.

U Gnjilanu su juče zaplenjena tri automobila, sportski motor, oružje i municija uz različita dokumenta i banknote u evrima, a u vezi sa zelenašenjem i koristoljubljem, uz hapšenje dvojice ljudi.

Kako pokazuju dosadašnji rezultati istrage, oni su kontinuirano vršili pritiske i pretili privredniku preko zelenašenja i prinude, zbog čega je bio primoran zatvori i proda svoju firmu. Oni se sumnjiče da su žrtvi prouzrokovali materijalnu štetu od preko 600,000 evra.

Uhapšenima je danas, kako javlja Koha, određen i jednomesečni pritvor.

Uhašena dvojica u Gnjilanu zbog zelenašenja, oštetili osobu za 600.000 evra

Cela porodica osumnjičenih zelenaša

Danas je ujedno određena i jednomesečna sigurnosna mera, umesto pritvora za tročlanu porodicu Pakaštica (Pakashtica) iz Peći – ocu, sinu i majci, koji se sumnjiče da su se takođe bavili iznudom.

Kako su javljali juče mediji u Prištini, oni su još od 2022, muškarcu koji se bavio rudarenjem i koji je pretrpeo gubitak od 25,000 evra na tržištu kriptovaluta, preko zelenašenja pozajmili 80,000 evra, da bi potom zahtevali 240,000 povratka duga.

Priveden iz kafića u Mitrovici: Kažu došli po oružje, našli mu evre, ima već slučaj za pranje novcaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.