Priveden iz kafića u Mitrovici: Kažu došli po oružje, našli mu evre, ima već slučaj za pranje novca

Grej Šetalište
FOTO: KoSSev

Priveden iz kafića: Kažu došli po oružje, našli mu evre, ima već slučaj za pranje novca…

Vest je ažuriranaU međuvremenu je ovaj Srbin pušten. Opširnije u posebnoj vesti.Srbin sa inicijalima Z.P. (’83), iz ličnog dokumenta grada u centralnoj Srbiji, trenutno se nalazi na saslušanju u severnoj policijskoj stanici u Mitrovici, nakon što je Kosovska policija kod njega pronašla nešto veću količinu evra.

Kako je za KoSSev kazao zamenik komandira policijskog regiona Sever, Veton Eljšani, policajci su prema navodnoj dojavi da ima oružje, u kafiću Grej na glavnom šetalištu, umesto oružja kod njega pronašli nešto veću količinu novca, da bi potom sa njim otišli u stan u kojem živi radi pretresa, gde su pronašli takođe veću količinu novca.

Na pitanje zašto bi to bio razlog za privođenje i o kakvom se krivičnom delu radi, Eljšani je naveo da slučaj preuzima jedinica za privredni kriminal koja će ispitati poreklo novca, za koje sada nisu imali dokaze, ali da je pre nekoliko godina kod iste osobe pronađena znatno veća novčana suma, te da protiv ovog muškarca već postoji slučaj pranja novca.

Nije hteo da zvanično potvrdi sadašnju količinu pronađenih evra kod ovog muškarca, a takođe nije mogao ni da navede da li i pred srpskim organima postoji neki slučaj protiv iste osobe.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.