Protokol o saradnji prištinskog i srpskog narodnog pozorišta

Srpsko narodno pozorište i Narodno pozorište iz Prištine sa sedištem u Gračanici potpisali su danas protokol o dugoročnoj umetničkoj i poslovno-tehničkoj saradnji. U okviru potpisanog protokola, planirana je razmena predstava, kao i zajedničke koprodukcije.

"Razmena predstava počeće već u februaru dolaskom predstave Razvojni put Bore Šnajdera u režiji Slobodana Skerlića, koja je planirana da se izvede 6. februara, na sceni Pera Dobrinović, u 19:30," navode iz Srpskog narodnog pozorišta. 

Podsećaju i da je SNP prošle godine gostovalo u Gračanici sa predstavom Tri lica samoće, Filipa Markovinovića.

"U okviru protokola planiraju se i zajedničke produkcije ova dva teatra, što će biti rezultat želje za unapređenjem i proširivanjem umetničke i poslovno-tehničke saradnje," dodaju, takođe, iz SNP-a.

Potpisivanju protokola prisustvovali su direktor Narodnog pozorišta Priština Predrag Radonjić, v.d. upravnika SNP-a Zoran Đerić, predsednik UO SNP-a Selimir Radulović i v.d. direktora Drame SNP-a, Milovan Filipović.

Prištinsko pozorište prethodno je, oktobra prošle godine, protokol o saradnji potpisalo sa beogradskim narodnim pozorištem. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.