Promocija romana „Osmeh optuženika“ sutra u Gračanici

FOTO: TO Gračanica

Promocija romana „Osmeh optuženika“, autora Srđana Jovića, biće održana sutra u prostorijama CEC-a u Gračanici sa početkom od 19 časova. Promocija se organizuje u sklopu programa „Dani opštine Gračanica“, saopšteno je iz Turističke organizacije Gračanica.

Roman „Osmeh optuženika” suočiće čitaoca sa kulturom i sa svim spoljnim i unutrašnjim tokovima „istorijske vertikale“.

„Prateći sudbinu profesora Savića, i čitaoci i akteri romana se vraćaju u zaboravljena ratna vremena otkrivajući istinu, zablude i tajne čuvane dvadeset godina“, saopšteno je iz Turističke organizacije..

„Sudbina, uverenja, večita borba dobra i zla, prošlost, sadašnjost i budućnost čine neraskidivi lanac bliskosti, ali istovremeno i otuđenosti naroda na Balkanu. U vrtlogu špijunaže, kriminala i tajnih organizacija profesor Savić razotkriva da sve počinje i da se sve završava na tlu svete zemlje Nemanjića, na Kosovu, tom drevnom ognjištu i oltaru srpskih heroja. Potresna, inspirativna i uzbudljiva priča koja vraća u prošlost, u ono čega više nema, ali i dalje živi među nama“, opisuju roman organizatori.

Autor romana, Srđan Jović, rođen je u Smederevskoj Palanci 1985. godine.

Ljubav prema istoriji odvela ga je na niški Filozofski fakultet–departman za istoriju, gde je diplomirao sa temom iz nacionalne istorije XIX veka.

Još kao student bio je društveno veoma angažovan i zainteresovan za politička zbivanja i promene kojima je društvo izloženo. Bavi se savremenim društveno-političkim oblicima i uticaju globalizacije na Balkan sa posebnim osvrtom na položaj srpskog naroda u savremenom poretku.

Osim romana „Osmeh optuženika” objavio je i naučno-popularnu studiju „Atinska imperija“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.