Projekcija dokumentarnog filma „Mudrost traume“ danas u Gračanici

FOTO: Dom kulture Gračanica

Projekcija dokumentarnog filma „Mudrost traume“ dr Gaboa Matea održaće se danas sa početkom od 20.00 časova u Velikoj sali Doma kulture „Gračanica“.

Ulaz je slobodan.

Projekcija filma se organizuje u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“ u saradnji Doma kulture „Gračanica“ i fondacije „Novak Đoković“.

„Trauma nije ono što vam se dešava. Trauma je ono što se dešava u vama, kao rezultat onoga šta prolazite“, smatra dr Gabor Mate.

„U filmu ‘Mudrosti traume’ putujemo zajedno sa lekarom, autorom istoimenog bestselera i dobitnika ‘Ordena Kanade’ dr Gaborom Mateom da bismo istražili zašto se zapadno društvo suočava sa povećanim brojem psihičkih poremećaja i hroničnih bolesti. Ovo je filmsko putovanje sa čovekom koji je svoj život posvetio razumevanju veze između bolesti, zavisnosti, traume i društva u kom živimo“, navode organizatori. 

Film je do sada prikazan u 24 grada i šest zemlja regiona. Istovremeno, održano je 40 projekcija i 7 panel diskusija.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.