Produžen rok za prijave na konkurs za policijske službenike na Severu

FOTO: KoSSev

Kosovska policija produžila je, za još deset dana, rok za prijave na konkurs za policijske službenike na Severu, a nakon što prethodni rok ističe danas. Novi rok počinje već sutra, a uslovi za apliciranje ostaju isti, preciziraju iz KP.

Nakon što je početkom novembra prošle godine više od 500 policijskih službenika iz srpske zajednice na Severu napustilo svoja radna mesta, Kosovska policija početkom januara raspisala je konkurs za prijem novih.

Premda tada, a ni sada, nisu precizirali broj službenika koji će biti primljen preko ovog konkursa, naznačili su da je on objavljen za sve pripadnike manjiskih zajednica – Srbe, Bošnjake, Turke, Gorance, Rome, Aškalije, Egipćane i Crnogorce.

Rok je trajao sve do danas, kada je policija odlučila da ga produži do 10. februara.

U današnjem saopštenju nisu naznačili koliko je kandidata do sada apliciralo za posao u Direkciji Sever, ali su naveli to da oni koji su konkurisali – ne moraju u novom roku ponovo da se prijave.

Ujedno, iz policije preciziraju da su uslovi konkursa i u novom roku – ostali isti.

Prema ranijim podacima, uslovi su sledeći:

Kandidati koji se prijavljuju na konkurs moraju ispuniti sledeće kriterijume:

1. Da poseduju kosovsko državljanstvo;

2. Da imaju između 18 i 30 godina;

3. Da imaju završeno srednje obrazovanje;

4. Da su u dobrom fizičkom, psihičkom i emocionalnom stanju;

5. Da nisu osuđivani ni za jedno krivično delo;

6. Da nemaju tetovaže na vidljivom mestu;

7. Da imaju visok integritet i etičke vrednosti.

Uz prijavu, kandidati moraju priložiti: 

1. Kopiju diplome o visokom ili srednjem obrazovanju, a za one koji su obrazovanje završili u inostranstvu – potrebna je overena kopija diplome;

2. Dokaz o drugim kvalifikacijama ;

3. Izvod iz matične knjige rođenih;

4. Uverenje od suda da kandidat nije osuđivan i da nije pod istragom;

5. Kopija lične karte ili pasoša

6. Jedna fotografija formata 5 x 5.

U poslednjoj tački ističe se da dokument iz tačke 5 – (kopija lične karte ili pasoša) i tačke 4 (uverenje od suda da kandidat nije osuđivan) – moraju biti validni i izdati nakon datuma objavljivanja ovog konkursa.

Procedure za prijavu:

Popunjena prijava, odnosno formular koji kandidati mogu preuzeti na sajtu Kosovske policije, zajedno sa ostalom gore navedenom dokumentacijom mogu dostaviti na dva načina – fizički u najbližoj stanici policije ili skenirano preko email adrese: [email protected]

Za detaljne informacije, zainteresovani se mogu obratiti i na brojeve telefona: 038-5080, ili lokalne: 1554 ili 1722, kao i na 038/245-184, u terminu od 09 do 15 časova.

Dalja procedura

Nakon selekcije prijava,  kandidati će proći kroz niz testova kao što su pisani, test fizičke aktivnosti, intervju, psihološki test, lekarski pregled i provera prošlosti.

Nakon svake etape rezultati će biti objavljeni na sajtu Kosovske policije i na oglasnim tablama u relevantnim stanicama.A dok je prvi rok konkursa za posao u Kosovskoj policiji Direkciji Sever bio u toku, iz Prištine su stizali pozivi zajednicama da se na njega prijave.

Jedan od poziva uputio je i kosovski premijer Aljbin Kurti sredinom ovog meseca – i to na srpskom jeziku.

Poziv zainteresovanima iz svih zajednica na Kosovu, da se za konkurs Kosovske policije na Severu prijave, pre Kurtija, uputila je i njegova zamenica, Emilija Redžepi.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.