Produžen pritvor Bosancu uhapšenom zbog sumnje na ratni zločin

Osnovni sud u Prištini
FOTO: BIRN

Bosancu E.B, kojeg je kosovska policija 19. oktobra uhapsila na osnovu naloga kosovskog specijalnog tužilaštva zbog učestvovanja u ratnim zločinima na Kosovu 1999. godine, Osnovni sud u Prištini danas je na još dva meseca produžio pritivor.

„Obaveštavamo vas da je na zahtev kosovskog specijalnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini, produžio meru pritvora okrivljenom E. B, u trajanju od dva meseca, koja će se mera obračunavati od 19. novembra 2022. godine i trajaće do 19. januara 2023. godine“, navodi se u odgovoru Osnovnog suda za Klan Kosova.

Prema informacijama objavljenim po hapšenju E.B, on se sumnjiči da je kao policajac u selu Đurakovac kod Istoka učestvovao u „masakru u selu Staro Dvorane, gde je ubijeno 18 ljudi“.

„Zbog ovih radnji osumnjičeni E.B. se tereti da je počinio krivično delo ‘Ratni zločin protiv civilnog stanovništva sankcionisan članom 142. Krivičnog zakona SFRJ’“, saopšteno je ranije iz tužilaštva.

Opširnije o tome u: 

Tužilaštvo: Uhapšen nekadašnji policajac osumnjičen za zločine na Kosovu 1999.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.