Privremeni organ K. Mitrovice na konferenciji za novinare: Srbija uz srpski narod na KiM-u; KoSSev nije pozvan

Srpski narod na prostoru Kosova i Metohije koji se nalazi pred velikim izazovima, Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica, kao i ustanove i preduzeća koji funkcionišu prema zakonima Republike Srbije – daju punu podršku i slede politiku Vlade Republike Srbije po pitanju jedinstva i zajedničkog delovanja na predstojećim izborima na KiM, rekao je na konferenciji za novinare predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić. Sa Spirićem su na ovoj konferenciji bili i – načelnica školske uprave  za KiM pri sistemu Republike Srbije, Jasmina Dedić, koja je istovremeno odbornica kosovske opštine Mitrovice i kandidatkinja za poslanika u skupštini "Republike Kosovo", kao i, takođe – odbornik u SO Severna Mitrovica i kandidat za kosovsku skupštinu, Zoran Mojsilović. KoSSev portal nije pozvan da prati današnju konferenciju za novinare Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica. Ovo je prvi put da iz ove institucije nije stigao poziv našem portalu. Od službe za odnose sa javnošću pisanim putem zatražili smo odgovor na pitanje zašto KoSSev portal nije bio pozvan na ovu konferenciju. Do trenutka objavljivanja ove vesti odgovor nije stigao. Koje je poruke uputio predsednik privremenog organa, Aleksandar Spirić, čitajte u izveštaju televizije "Most".

"Ovo je pravi trenutak da srpski narod potvrdi svoje postojanje na prostoru Kosova i Metohije, naš istinski put, a budući poslanici i Srpska lista uspeće da se izbore za prava koja su zagarantovana," rekao je Spirić.

On je dodao da "jedino Srpska lista ima podršku Beograda i tako će ostati".

"Moramo biti svesni da bez podrške Beograda, nema opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i jedino kandidati Srpske liste su garant našeg daljeg funkcionisanja," naglasio je Spirić i napomenuo da je reč, ne samo o Privremenim organima, već i o svim institucijama države Srbije.

Spirić je naglasio da su dešavanja koja predstoje od bitnog značaja za srpski narod na KiM i da "Srbi na ove izbore idu u jednoj koloni a to je kroz Srpsku listu", a ne podržavajući neke kandidate koji se predstavljaju kao srpski, a iza njih stoje albanske partije.

"Ne dozvolimo da glas ide bilo kome drugom osim Srpskoj listi, jer tako ćemo stati na put i formiranju vojske Kosova, a ono što je najbitnije, jeste politika Republike Srbije koja je više nego ikada spremna da pomogne srpskom narodu na ovim prostorima," naglasio je Spirić.

"Odgovorna i odlučna politika predsednika i Vlade Republike Srbije pokazatelj je da postoji nada za naše dalje funkcionisanje i opstanak, ali sudbina je u našim rukama," rekao je Spirić.

Spirić je napomenuo da su "veze sa Srbijom neraskidive i tako će i ostati".

"Nećemo dopustiti da neko drugi odlučuje o našim životima, već ćemo biti uz državu i uz ljude koji su na listi Srpske liste," istakao je on i dodao da je Srpska lista odlučujući politički subjekat.

Spirić je rekao da srpski narod na Kosovu i Metohiji može da računa s tim da Priština uz Srpsku listu neće moći više da opstruiše ni formiranje ZSO, ni sva prava koja su zagarantovana srpskom narodu u južnoj srpskoj pokrajini.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.