"Greška" na kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo: Kosovo predstavljeno skraćenicom "SRS"

Kosovski odbojkaški savez (KOS) podneo je žalbu i "snažan protest" Međunarodnoj federaciji odbojke (FIVB), nakon što je Kosovo na grafici javnog emitera u Estoniji predstavljeno skraćenicom "SRS", a ne "KOS". "Greška je namerno napravljena kako bi se nanela šteta reputaciji nacionalnog tima i zemlji" – tvrde iz KOS-a.

"SRS" – skraćenica za Republiku Srbiju – prikazana je tokom kvalifikacione utakmice Kosova i Mađarske, za Svetsko prvenstvo u odbojci 2018., u muškoj konkurenciji.

"Na grafici nije bila naša skraćenica za zemlju – KOS, već SRS. Mislimo da je ovo urađeno namerno, kako bi se nanela šteta našem nacionalnom timu i reputaciji naše zemlje. Tražimo da ovo ozbiljno uzmete u obzir i da onaj ko je odgovoran – bude kažnjen u skladu sa CEV i FIVB procedurama," navode iz KOS-a.

Odbojkaški savez Kosova primljen je oktobra 2016. u FIVB. Predstavnici Odbojkaškog saveza Srbije su tokom glasanja za prijem Kosova bili uzdržani, nakon čega je predsednik odbojkaške organizacije, Nenad Golijanin, smenjen.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.