Privedeni pa pušteni osumnjičeni za oštećenje murala u Orahovcu

FOTO: Radio Goraždevac

Osumnjičeni za oštećenje murala posvećenom sportisti u Orahovcu su nakon privođenja pušteni, saopštila je danas Kosovska policija.

Preksinoć sat vremena nakon ponoći oštećenje ovog murala je policiji prijavio vlasnik kuće na kojoj je on bio naslikan.

Kako je u policiji izjavio, mural su oštetile tri njemu nepoznate osobe.

Policija ih je potom privela, a nešto kasnije i pustila. Slučaj je okarakterisan kao remećenje javnog reda i mira.

Inače, Radio Goraždevac je juče preneo da je upravo u Orahovcu tokom noći oštećen mural srpskog tenisera Novaka Đokovića, a koji je bio oslikan na jednoj kući. Slika je bila  prefarbana belom bojom.

Kancelarija za KiM, odnosno direktor Petar Petković za to je optužio „Kurtijeve huligane“:  „Kurtijevi huligani noćas su uništili mural našem Novaku Đokoviću u Orahovcu“, saopštila je ova institucija.

O istom incidentu se oglasila i Eparhija raško-prizrenska.

„Svaki incident i napad na naš narod na KiM, naša Eparhija doživljava sa bolom i tugom. Tako je i sa najnovijim incidentom u maloj srpskoj enklavi u Orahovcu, gde je na trgu ispred crkve oskrnavljen mural sa likom najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je bio postavljen u organizaciji italijanske organizacije za pomoć našem narodu na KiM ‘Prijatelji Dečana'“.

Istog dana, mediji su javili da su omladinci iz Orahovca, uz savet autora, očistili oštećeni mural Novaka Đokovića i vratili ga u pređašnje stanje.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.