Priština: Počinje izvršenje druge isplate subvencija poljoprivrednicima

njiva
FOTO: Koha

Počelo je izvršenje druge isplate za sve korisnike subvencija u okviru Programa direktnih plaćanja za 2020. godinu, saopštilo je kosovsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja.

“Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja nastavilo je izvršenje druge isplate za sve korisnike subvencija u okviru Programa direktnih plaćanja za 2020. Uzimajući u obzir kašnjenja prouzrokovana ovim isplatama, ministar MPŠRR, Faton Peci je zatražio da se intenzivira obrada svih direktnih plaćanja korisnicima programa iz prošle godine“, navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

Prema saopštenju za štampu, Peci je naglasio da će jedan od prioriteta u njegovoj politici biti pružanje blagovremene podrške poljoprivrednicima. Takođe, ministar je obećao da će se zalagati da bude veoma blizak poljoprivrednicima, kako bi se njihove poljoprivredne aktivnosti ojačale i razvijale uz podršku ministarstva.

Pored toga, Peci obećava da će efikasnost rada i transparentnost biti među glavnim ciljevima.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.