Priština: Na Infektivnoj klinici hospitalizovano 23 pacijenata, troje u teškom stanju

Koronavirus ambulanta
Foto: Aljban Bujari / KOHA

Na Infektivnoj klinici Univerzitetsko kliničkog centra Kosova u Prištini, trenutno je hospitalizovano 23 osoba koji su inficirane koronavirusom, dok su tri pacijenta u teškom stanju, prenosi Telegrafi izjavu infektologa u ovoj klinici, Valjbona Krasinićija (Valbon Krasniqi).

„Na Infektivnoj klinici nalazi se 23 pacijenta inficiranih koronavirusom, od kojih je 15 u stabilnom stanju, pet je na terapiji kiseonikom, a troje je u teškom stanju – na intenzivnoj nezi“, kazao je Krasići.

Ujedno on je apelovao na građane da nastave sa merama zaštite protiv COVID-19, da ne napuštaju kuću bez maski i izbegavaju okupljanja sa velikim brojem ljudi.

Do sada je na Kosovu testirano ukupno 16.905 osoba za koje se sumnjalo da su inficirani koronavirusom, a od čega je 1.263 slučajeva bilo pozitivno, dok je izlečeno 912 osoba. Do sada je preminula 31 osoba i sve su imale druge prateće bolesti.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.