Priština: Mustafa na sastanku sa predstavnicima srpskih NVO-a

Premijer Kosova, Isa Mustafa, sastao se juče sa predstavnicima srpskih nevladinih organizacija na Kosovu, saopšteno je iz kabineta ovog premijera. Mustafa je u razgovoru sa njima, kako je saopšteno, govorio o "podršci Vlade Kosova za veće učešće civilnog društva manjinskih zajednica u političkim, ekonomskim, socijalnim i drugim aspektima države Kosovo". Detalji o tome koje su srpske NVO prisustvovale sastanku nisu saopšteni.

Mustafa je takođe kazao da je, kako se navodi, Vlada Kosova "potpuno otvorena" za saradnju sa srpskim nevladinim organizacijama na Kosovu i rešavanje "pitanja od interesa za građane".

Tokom sastanka je, takođe, bilo reči "o različitim pitanjima u vezi sa srpskom zajednicom", kao i "o posvećenosti nevladinih organizacija u ovoj zajednici".

Sastanku su, pored Mustafe, prisustvovali i zamenik ministra za administraciju i lokalnu samoupravu, Bajram Gecaj i zamenik ministra za spoljne poslove, Valjon Murtezaj, kao i predstavnici Saveta za inkluzivno upravljanje.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.