Nova online anketa: Vaš stav o najavljenom popisu na Severu KiM-a!

Da bi ste popunili online anketu i izneli svoj stav kliknite OVDE. 


U kosovskoj skupštini predloženo je usvajanje Zakona za sprovođenje popisa na Severu. Iako su srpski predstavnici u kosovskim institucijama prvobitno zahtevali popis, kako bi, između ostalog, opštine na Severu dobile veće, odnosno kako su navodili – realne budžete, oni sada navode da je, usled nepostojećih političkih, bezbednosnih i socijalnih uslova, popis stanovništva na Severu nemoguće sprovesti. Sa druge strane, u najskorijoj reakciji, zamenik kosovskog ministra za administraciju lokalne samouprave, Bajram Gecaj, tvrdi da će popis ipak biti sproveden. U našoj najnovijoj, petoj po redu online anketi, ispitujemo stav građana o najavljenom popisu na Severu. Ukoliko bi se on održao, građani sa Severa bi po prvi put učestvovali u popisu koji organizuju kosovske institucije.

Rezultati prethodnih anketa

Briselski proces
ZSO: "Nikada" ili do aprila 2017, sa novim upravljačkim timom?

Građani o odnosu buduće vlade prema briselskim sporazumima: Poništite ih. ZSO neće biti formirana

Srbi sa KiM-a o pasošima Koordinacione uprave: Građani smo trećeg reda

Građani o Briselskom sporazumu: Od "izdaje" do "kompromisa"

Online anketa je anonimna, sastoji se od 7 pitanja na koja možete odgovoriti klikom na ponuđene odgovore i upisivanjem odgovora tamo gde je to omogućeno, a trajaće do sredine naredne nedelje. Građani će, takođe, biti anketirati putem tonskih anketa – tzv. VOX POP-ova.

Rezultati ovog online istraživanja biće, kao i za prethodna, objavljeni na portalu KoSSev, zajedno sa stavovima naših sugrađana koje budemo dobili u tonskoj anketi snimljenoj na ulicama Kosovske Mitrovice, na istovetnu temu.

Iznesite svoj stav


Elektronsko i terensko istraživanje sprovodi se u okviru projekta "Građani Severa javno o Briselskom sporazumu", koji finansira Kosovska fondacija za otvoreno društvo.
Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.