Priština: 68 novoinficiranih, preminula jedna osoba

COVID-19 za kosovo korona virus
Foto: KoSev, Ilustracija

U poslednja 24 časa na Kosovu je registrovano 68 novih slučajeva inficiranja virusom korona, 33 pacijenata je izlečeno, a preminula je jedna osoba, saopštio je kosovski Institut za javno zdravlje.

Od poslednjeg preseka stanja na koronavirus testirano je 702 uzorka.

Pozitivni slučajevi registrovani su u sledećim opštinama: Priština – 21, Gnjilane – 11, Đakovica – 10, Dečani, Peć – 6, Vitina – 3, Mališevo, Podujevo – 2 i po jedan slučaj u opštinama Uroševac, Klina, Lipljan, Južna Mitrovica, Prizren, Štimlje i Vučitrn.

Izlečeno je 33 pacijenata, te je sada ukupan broj izlečenih pacijenata na Kosovu 14.368.

Preminula osoba lečila se na Infektivnoj klinici. Ukupan broj preminulih od početka pandemije sada je 648.

Od početka epidemije, testirano je 75.288 osoba, obolelo je 16.247 osoba, dok je trenutan broj aktivnih slučajeva 1.231.

Iako je krajem prošle nedelje kosovski ministar zdravlja, Armend Zemaj, rekao da će se, nakon donacije Svetske zdravstvene organizacije u vidu dva aparata za testiranje na kovid-19, broj obrađenih uzoraka u danu utrostručiti „u narednih 24 sata“, kosovski Institut za javno zdravlje i dalje testira između 500 i 700 uzoraka dnevno.

Informacije o pandemiji pratite na blogu.

Povezani članci:

Priština: Preminulo dvoje od kovid-19, inficirano 49, 53 izlečenoPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.