Otadžbina i SNF: Slava Oliveru Ivanoviću!

oLIVER Ivanović
FOTO: KoSSev

Danas je 1000. dan od kada je likvidiran Oliver Ivanović, a isto toliko traje i smišljeno zataškavanje ovog svirepog i podmuklog zločina, stoji u zajedničkom saopštenju Srpskog nacionalnog foruma i Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“.

Ove opoziciono političke organizacije navode da nema „opravdanje za istražne i pravosudne organe tzv. Republike Kosovo i srpskih vlasti u Beogradu“ posebno imajući u vidu činjenicu da je posle skoro tri godine od ubistva sudski postupak vraćen na sam početak.

Daju ocenu da je istraga ovog atentata poverena „nesposobnim i korumpiranim kosovskim bezbednosnim službama i organima pravosuđa“ i za to okrivljuju međunarodnu zajednicu.

Kritike iznose i na račun državnog vrha Srbije za koji navode da su se obećanja da će „prevrnuti svaki kamen“ kako bi pronašli nalogodavce i izvršioce, svela na zloupotrebu političke moći predsednika Aleksandra Vučića koji je „osumnjičenog Milana Radoičića, oslobodio od bilo kakve sumnje, poligrafskim ispitivanjem, što je nepoznato u pravosudnoj praksi Srbije i šire“.

Predsednika Vučića kritikuju još i zbog toga što „za proteklih 1000 dana nije naložio nadležnim organima da pronađu nalogodavce i autore inkriminisanog spota o Oliveru, u kome je proglašen veleizdajnikom i kojim mu je na čelu nacrtana meta“.

„Već tri godine izbegavaju da daju odgovor na tu, svima poznatu činjenicu, relativizujući je obrazloženjem da je sve dozvoljeno u jeku izborne kampanje i političke borbe. Sve bi to, i moglo biti tako, da tako stvorena atmosfera oko nesrećnog Olivera nije rezultirala njegovim ubistvom. A najtužnija činjenica je, da su ga oni isti koji su ga proglasili veleizdajnikom i stranim plaćenikom, sahranili u Aleji zaslužnih građana, kome je i tu mesto, ali ne tako rano i u njihovoj režiji“, navode u saopštenju.

Za kraj podsećaju da pozadina ovog političkog ubistva, njegovim nalogodavcima i izvršiocima nije poznata, te da se nadaju da će svi odgovorni biti procesuirani.

Inače večeras se u Beogradu i Kosovskoj Mitrovici očekuje okupljanje građana koji će paljenjem 1000 sveća za hiljadu dana obeležiti to što još uvek nema sudskog epiloga.

1000 sveća za Olivera Ivanovića na 1000 dana tišine i u Mitrovici

Ujedinjena opozicija Srbije pozvala na obeležavanje 1000 dana od ubistva Olivera Ivanovića

O ubistvu, istrazi, početku suđenja, izjavama političara i drugih javnih ličnosti o Oliveru Ivnaoviću, čitajte na našoj tematskoj stranici.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.