Pripadnik KBS-a osvojio prvo mesto na međunarodnom takmičenju „Najbolji vojnik“ u Hrvatskoj

"Najbolji vojnik"
Foto: Koha

Izvor: Koha ( Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Pripadnik KBS-a, Sokolj Ahmeti (Sokol Ahmeti), zauzeo je prvo mesto na međunarodnom takmičenju „Najbolji vojnik“ u Slunju u Hrvatskoj.

Ahmeti je proglašen za najboljeg međunarodnog vojnika na takmičenju održanom na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Kosova.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je takmičenje „Najbolji vojnik“ održano u periodu od 13. do 19. juna 2021. godine, gde su učestovala i dva pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) i vojska iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonija, Francuske, Slovenije, Sjedinjenih Amerčkih Država i Velike Britanije.

„Uz posvećenost, angažovanje i visoke performanse pokazane tokom ovog takmičenja, Sokolj Ahmeti iz Prvog pešadijskog puka Komande kopnenih snaga KBS među mnogim takmičarima uspeo je da prvi izađe, proglašen je za najboljeg međunarodnog vojnika za 2021. Iako je trka bila veoma ozbiljan izazov, uspešno je uspeo da je završi i drugi pripadnik iz KBS-a Endrit Brahimi. Učesnici su zajedno prešli kroz nekoliko poteškoća, koji se sastojao od prelaska puta u dužini od 30 kilometara, izvršavajući 12 vojnih disciplina. Učešće na ovakvim takmičenjima, promoviše vrednosti i razmenu iskustava, dok postignuti rezultat još jednom dokazuje profesionalnost i visoku pripremljenost koju imaju pripadnici KBS-a “, kaže se u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.