Kurti i Kamberi: O pravima Albanaca u „Preševskoj dolini“ i dijalogu sa Beogradom

Kurti i Kamberi
Foto: Kancelarija kosovskog premijera

O pitanju prava Albanaca u Preševu, Medveđi i Bujanovcu i drugim oblastima u Srbiji, o dijalogu Beograda i Prištine ali o samitima lidera Zapadnobalkanske šestorke u Tirani i Beču, razgovarali su danas u Prištini kosovski premijer, Aljbin Kurti i predsednik Stranke za demokratsku akciju i šef poslaničke grupe „Ujedinjena dolina-SDA“ u Skupštini Srbije, Šaip Kamberi, saopštili su iz kancelarije kosovskog premijera.

Kako navode u saopštenju, na sastanku je razgovarano o pravima koja Albanci imaju preko Albanskog nacionalnog saveta, kao i njihovom ukidanju presude Ustavnog suda Srbije, iz januara 2014. godine.

Takođe govorilo se o sastanku 15. juna u Briselu, ali o predstojećem dijalogu između Beograda i Prištine i kako su naveli u saopštenju „o statusu odnosa dve zemlje“.

Jedna od tema bila su i dva samita lidera Zapadnobalkanske šestorke koja su u junu održana u Tirani i Beču.

Iz Kurtijevog kabineta, ističu da je sastanak sa Kamberijem nastavak sastanaka koje kosovski premijer ima sa predstavnicima Albanaca iz Preševa, Medveđe i Bujanovca, održavanje dobrih odnosa i saradnje za unapređenje prava Albanaca.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.