Petković tokom božićnih praznika na Kosovu

Foto: Instagram

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, povodom božićnih praznika, boraviće danas i sutra na Kosovu. Posetu će, ovog puta, započeti u Zvečanu gde će po dolasku prisustvovati paljenju badnjaka u porti crkve Svetog Đorđa, saopštila je Kancelarija za KiM.

Petković će se potom uputiti i u Kosovsku Mitrovicu, kako bi prisustvovao paljenju badnjaka ispred crkve Svetog Dimitrija, nakon čega će se obratiti okupljenim građanima.

U petak, 7. januara, direktor Kancelarije za KiM će posetu nastaviti u Prilužju, a u skladu sa Božićnim običajima, biće položajnik u četrnaestočlanoj porodici Milana Zdravkovića.

Nešto kasnije, Petković će u manastiru Gračanica prisustvovati božićnoj Liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije.

U popodnevnim satima u selu Prekovce, u opštini Novo Brdo, on će obići i Narodne kuhinje NVO „Majka devet Jugovića“, navodi Kancelarija.

Posetu će ovog puta, Petković završiti u selu Pasjane, u opštini Gnjilane, gde će, takođe sutra tokom dana, obići porodilište u Zdravstvenom centru Pasjane i razgovarati sa rukovodstvom centra.

U saopštenju se napominje da će sve aktivnosti direktora Kancelarije za KiM biti sprovedene uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.