Preminuo novinar Mihailo Stojaković

Penzionisani novinar, Mihailo Stojaković, preminuo je u utorak, u Pančevu. Sahrana će se obaviti danas, u 12.30, na prištinskom groblju.

Stojaković je rođen 9. maja 1929. godine u selu Miloševo, kod Prištine.

Završio je visoku generalštabnu školu. Studirao je na Pravnom fakultetu u Prištini.

Bavio se novinarstvom, publicistikom i društvenim radom, najviše u matičnom prištinskom Jedinstvu, gde je obavljao različite funkcije. Radio je i kao saradnik Radio Prištine, dopisnik sa Kosova i Metohije – beogradskih štampanih i elektronskih medija – Politike, Politike Ekspres, Tanjuga, Frankfurtskih Novosti izdanje na srpskom jeziku, Radio Beograda i dr. Obavljao je odgovorne funkcije u Udruženju Novinara Kosova, Srbije i Jugoslavije.

Za svoj rad više puta je nagrađivan. Nosilac je ordena Rada SSRNJ, a omiljene su mu bile nagrade za reportaže sa Kosova i Metohije koje su ga i proslavile.

I kao penzioner bavio se novinarstvom – uređivao je list Borac iz Rakovice – časopis udruženja učesnika svih ratova opštine Rakovica.

Poslednje godine svog života proveo je u Kosovskoj Mitrovici. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.