Preminula dr Sonja Rakočević

dr Sonja Rakočević
FOTO: RTV Kim

Pedijatar Sonja Rakočević iz Gračanice preminula je jutros od posledica kovida-19 u Kliničko-bolničkom centru „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu, javio je RTV Kim.

Doktor Sonja Rakočević, bila je lekar KBC Priština sa sedištem u Gračanici. Bitku za život izgubila je jutros oko 9 časova posle jednomesečne borbe sa ovom bolešću.

U vreme pandemije bila je posebno angažovana u borbi protiv koronavirusa, da bi se na kraju i sama inficirala.

U Gračanici ističu da se radilo o posvećenom lekaru i da nije lečila samo decu već je izlazila u susret i odraslima na centralnom Kosovu.

Godinama je brinula o starima i bolesnima u izolovanim srpskim sredinama, zajedno sa dr Irinom Petrović i dr Zvonkom Staševićem.

Kako je RTV Kim naveo, ona je često i rado sarađivala i sa medijskim kućama.

Sonja (Jevtić) Rakočević rođena je 1973. godine u Kosovskoj Kamenici. Osnovnu školu završila je u svom mestu, srednju medicinsku u Leskovcu, a Medicinski fakultet u Prištini. Specijalizirala je na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Takođe specijalizovala se i na italijanskoj klinici IRC Policlinico San Donato.

Radila je u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, Domu zdravlja Gračanica, a potom i u Kliničko-bolničkom centru Priština, na odeljenju pedijatrije u Lapljem Selu.

Zajedno je sa italijanskom lekarskom organizacijom „Prijatelji Dečana“ (Amici di Decani) pomagala je da deca sa Kosova i Metohije odlaze na lečenje u Italiju.

Živela je u Gračanici sa suprugom novinarom i književnikom, Živojinom Rakočevićem i dvoje dece.

Vreme i mesto sahrane Sonje Rakočević biće naknadno objavljeno.

RTV KimPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.