Premijera lutkarske predstave „Guliver u zemlji lutaka“ danas u Gračanici

Lutkarska predstava „Guliver u zemlji lutaka“ po motivima istoimenog teksta čeških autora Jozefa Pera i Lea Spačila a u adaptaciji i režiji Boška Boškova biće premijerno odigrana večeras u 20 časova u Domu kulture u Gračanici.

Radnja ove lutkarske predstave odvija se u Lutkovu, malom gradu u kome žive lutke. Lutkovo ima veliki problem sa nevaljalim, lenjim i bezobraznim lutkom, koji se stalno svađa sa ostalim lutkama i pravi probleme. A dok, Guliver, glavni junak pokušava da uz pomoć publike pomogne ostalim lutkama i kazni Nevaljalog lutka.

Reditelj Boško Boškov, o ovoj predstavi kaže da „u osnovi ima borbu između dobra i zla“. Dodaje i da „svako od nas zna da među ljudima nije uvek sve u najboljem redu, a da li znate kako je među lutkama u Lutkovu naselju u kome žive lutke? Odgovor je jednostavan, isto kao i među ljudima. I među lutkama ima i onih dobrih i onih zlih“.

Ono što ovu predstavu čini još zanimljivijom su – duhovitost, lutke, muzika i kostimi.

U ovoj predstavu igraju glumci Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“, koje radi u sklopu Doma kulture „Gračanica“.

Organazitor ove lutkarske predstave je Dom kulture „Gračanica“ a pod pokroviteljstvom humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo“ Arnoa Gujona.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.